Hvis du ikke har prøvet en behandling før - og er usikker på, hvordan det foregår - kan du læse, hvordan Birgitte Buddegård fra Dragør Nyt oplevede sin første behandling på Øresunds Allé.

 Body-SDS behandling

 

Body-SDS står for Body Self Development System og er - på trods af navnet - udviklet i Danmark. Behandlingen hjælper kroppen med at afhjælpe ubalancer og blokeringer.

 

Af Birgit Buddegård

 

Solen glimter i Øresund uden for vinduerne, før de lyse gardiner trækkes for og skaber et blødt og behageligt lys i den lyse stue.

 

Vi er på besøg hos Adam Wolden-Ræthinge, der er Body-SDS behandler, og Deres udsendte har indvilget i at lægge krop til en behandling for at kunne indvie læserne i systemet. 

 

Lad det være sagt med det samme - der er ikke tale om en wellness behandling - til gengæld er der så meget desto mere wellness bagefter.

 

"Bare skæld ud og brok dig," lyder det venligt fra Adam Wolden-Ræthinge, og lysten er der så sandelig ind imellem, når han rammer et særligt ømt punkt - men på den anden side, hvordan skal man skælde ud, når ens stive krop giver efter og mærkbart slapper af. Men indrømmet - det bliver dog til nogle av og åh.

 

Adam Wolden-Ræthinge indgyder tryghed og fortæller med rolig stemme, hvad der vil ske undervejs.

 

Krop og psyke

Efter at være kravlet op på den behagelige briks og fået et lunt tæppe over sig, rettes fokus mod dybe vejtrækninger - og især udåndingerne lægger Adam Wolden-Ræthinge vægt på. Det er der, man giver slip på spændinger.

 

Og det virker! Og da maven begynder at snakke med, fortæller han straks, at det er et godt tegn. Sikken et held.

 

 

Body-SDS arbejder med både krop og psyke. De to ting hænger uløseligt sammen, og det er det, der gør Body-SDS så spændende, siger Adam Wolden-Ræthinge.

 

Moderne mennesker lever ofte fortrinsvis oppe i hovedet, men stress skaber blokeringer i kroppen - der altid husker. 

 

Med Body-SDS skabes flow, der løsner op, så blod og lymfe kan flyde frit og den interne kommunikation i kroppen igen begynder at virke. 

 

I forskel fra almindelig massage arbejder Body-SDS med meridianer ligesom i akupunktur, men her anvendes ingen nåle, men alene hænderne.

 

Og det kan godt være, Adam Wolden-Ræthinge tager fat om foden, når noget skal løsnes i skulderen, for ofte stammer et problem et helt andet sted fra end der, hvor det viser sig. 

 

Han sammenligner det med en togstrækning, hvor et problem i Køge godt kan stamme fra en signalfejl i Holte.

 

Og det forstår man godt, når man mærker foden begynde at ryste, mens Adam Wolden-Ræthinges hænder helt angiveligt trykker oppe på ryggen.

 

Indvendigt brusebad

Body-SDS består af specielle massageteknikker og mobiliserende ledbevægelser, der har en kraftig indvirkning på kroppens selvhelbredende egenskaber og virker styrkende på led, muskler og nervesystem samt udrensende for de indre organer.

 

Påvirkninger medfører ofte snurren i kroppen - til tider krampe - men er blot et tegn på, at der sker noget i kroppen.
 

Adam Wolden-Ræthinge havde gjort opmærksom på fænomenet og sammenlignet følelsen med en rystet sodavandsflaske, der er ved at bruse over.

 

Og nok føles dette indvendige brusebad lidt underligt - men ikke spor ubehageligt - snarere er det forløsende at mærke kroppen kræve sit og meddele hjernen, at nu kan den godt slå fra og slappe helt af.

 

Kroppen får overskud

Adam Wolden-Ræthinge har arbejdet længe med Body-SDS, som i sin tid hjalp ham selv efter en alvorlig rygoperation.

 

Systemet er gearet mod moderne menneskers problematikker. Som supplement til behandlingen er knyttet tre træningsformer med øvelser, der løsner kroppen op og kommer gennem alle muskler - også dem, man ikke ved man har. Træningen foregår som holdtræning og er en form for selvbehandling for de der vil mere.

 

Adam Wolden-Ræthinge underviser nye behandlere og giver tillige hver (nu tirsdag og fredag) behandlinger på en klinik i København for de, der synes der er for langt til Dragør. 

 

Han har tillige en bachelor i human ernæring, så man kan også booke en tid i egentlig kostvejledning. Den rigtige ernæring er en medspiller til et godt liv og kan gøre en Body-SDS behandling endnu mere effektiv, konstaterer Adam Wolden-Ræthinge.

 

Fra Dragør Nyt 25.marts 2014.